Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Merluza a la marinera (Gemarineerde Heek)

Omschrijving

De heek is een witte vis die opvalt door zijn zachte en delicate smaak. Uit voedingsoogpunt is het een vis die ons talloze proteïnen van grote biologische waarde zal opleveren, evenals B-vitamines en mineralen zoals natrium of kalium. Het bevat ook fosfor, calcium en jodium.
Het vetgehalte is vrij laag, dus de calorische waarde van dit recept zal worden bepaald door de olie die in de saus wordt gebruikt.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng de heek op smaak en plaats deze op een bakplaat die is ingevet met wat olijfolie.  Bestrooi de heek met het citroensap en zet een half uur opzij.

  2. Plaats ondertussen de tomaten en de knoflookkop op een andere bakplaat. Bestrooi met olijfolie en kook op 200ºC tot ze goudbruin en zacht zijn.

  3. Passeer de tomaten en knoflook, samen met pijnboompitten, cognac, peper, paprika en een snufje zout door een puntzeef.

  4. Bedek de heek met de verkregen saus, bestrooi met chapelure en plaats in de oven op 180ºC, totdat de heek erg sappig is (ongeveer 10 minuten).

Tip:

  1. Je kunt een snuifje suiker aan de saus toevoegen om de zuurgraad van de tomaat te neutraliseren.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.