Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aardbeientaart 1

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op.

  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg het deeg op het bakpapier. Vervolgens rolt u de randen een stukje om (+-/ 1 à 2 cm). Zo krijgt u een ronde vorm mét een kant d’r aan.

  3. Afhankelijk van welk bladerdeeg u gebruikt (zie gebruiksaanwijzig), moet u in het deeg prikken met een vork.

  4. Klop daarna het eigeel los en bestrijk het deeg hiermee. Het deeg mag bijna de oven in, maar eerst strooit u er nog de kristalsuiker over. Plaats de bodem in de oven en na 20 minuten is deze mooi bruin en gaar. Laat de bodem goed afkoelen.

  5. Meng de mascarpone met de lemoncurd en de poedersuiker. Pers de citroen uit en het sap doet u bijna volledig bij het mascarponemengsel. 2 eetlepels citroensap houdt u aan de kant voor later. De schil van de citroen mag u nu raspen. Doe dit vervolgens ook bij de mascarpone.

    Lemon Curd is een Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. Heerlijk bij scones, in desserts of gewoon op de boterham. Te koop in de supermarkt, bvb Colruyt, Albert Hein...
  6. Verwarm de aardbeienconfituur. Doe er de 2 eetlepels citroensap (die u daarnet heeft gespaard) bij en ook 2 eetlepels warm water. Zitten er te veel grote stukken in de confituur, maak deze dan fijn met een vork en zeef daarna het geheel.

  7. Wacht tot de taartbodem volledig afgekoeld is. Pas dan bestrijkt u de bodem met het mascarponemengsel. Verdeel hierover de stukjes aardbei. En daarna is het de beurt aan de gezeefde (en afgekoelde) aardbeienconfituur. Giet die gelijkmatig over de taart uit. Plaats de taart in de koelkast.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.