Aardbeientaart 1

Aardbeientaart 1

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op.

  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg het deeg op het bakpapier. Vervolgens rolt u de randen een stukje om (+-/ 1 à 2 cm). Zo krijgt u een ronde vorm mét een kant d’r aan.

  3. Afhankelijk van welk bladerdeeg u gebruikt (zie gebruiksaanwijzig), moet u in het deeg prikken met een vork.

  4. Klop daarna het eigeel los en bestrijk het deeg hiermee. Het deeg mag bijna de oven in, maar eerst strooit u er nog de kristalsuiker over. Plaats de bodem in de oven en na 20 minuten is deze mooi bruin en gaar. Laat de bodem goed afkoelen.

  5. Meng de mascarpone met de lemoncurd en de poedersuiker. Pers de citroen uit en het sap doet u bijna volledig bij het mascarponemengsel. 2 eetlepels citroensap houdt u aan de kant voor later. De schil van de citroen mag u nu raspen. Doe dit vervolgens ook bij de mascarpone.

    Lemon Curd is een Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. Heerlijk bij scones, in desserts of gewoon op de boterham. Te koop in de supermarkt, bvb Colruyt, Albert Hein...
  6. Verwarm de aardbeienconfituur. Doe er de 2 eetlepels citroensap (die u daarnet heeft gespaard) bij en ook 2 eetlepels warm water. Zitten er te veel grote stukken in de confituur, maak deze dan fijn met een vork en zeef daarna het geheel.

  7. Wacht tot de taartbodem volledig afgekoeld is. Pas dan bestrijkt u de bodem met het mascarponemengsel. Verdeel hierover de stukjes aardbei. En daarna is het de beurt aan de gezeefde (en afgekoelde) aardbeienconfituur. Giet die gelijkmatig over de taart uit. Plaats de taart in de koelkast.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *