Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zarzuela met heek (Zazuela con Merluza)

Zarzuela met heek (Zazuela con Merluza)

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Wrijf de stukken heek in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze 10 minuten liggen.

  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika in 4 minuten zachtjes gaar. Schep de tomaat met de paprikapoeder en sinaasappelrasp, wat versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels oregano erdoor. Verwarm alles op matig hoog vuur tot het een lekker dikke en rulle saus wordt.

  3. Leg de stukken heek in de saus en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Roer liever niet, want dan valt de vis uit elkaar.

  4. Serveer de zarzuela in warme diepe borden. Lekker met rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.