Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken eendenborst en groentenwok met noedels

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

 1. Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.

 2. Snij de ongeschilde courgette in staafjes.

 3. Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.

 4. Rasp de gember fijn.

 5. Snipper de lente-uitjes fijn.

 6. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.

Bereiding:

 1. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.

 2. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

 3. Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.

 4. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.

Afwerking:

 1. Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok. Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.