Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Macaroni met kip, spinazie en erwtjes

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

  2. Smelt een klont boter in de wok.

  3. Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

  4. Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.

  5. Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.

  6. Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.

  7. Kook de pasta gaar.

  8. Bak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.

De Kaassaus:

  1. Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.

  2. :Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.

  3. Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.

Afwerken en serveren

  1. Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.

  2. Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.

  3. Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.