Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gemarineerde runderreepjes met komijn

Ingrediënten :

Het Vlees

De Marinade

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snij de minuutsteak in hapklare reepjes.

  2. Rasp de gember fijn. Hak het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.

  4. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in lange reepjes van ± 1 cm breed.

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Meng intussen de ingrediënten van de marinade met 3 eetl. water. Meng het vlees goed onder de marinade.

  3. Verhit 3 eetl. sesamolie in een wok of pan. Draai met de wok of pan, zodat de bodem volledig bedekt is. Doe het vlees in de wok en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Het vlees mag nog een beetje roze zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet opzij.

  4. Verhit opnieuw 5 eetl. sesamolie in dezelfde wok of pan. Voeg de gember en het knoflook toe en laat enkele sec. bakken tot de geur vrijkomt. Voeg dan de paprika’s, de peultjes en de pepertjes toe en roerbak 5 à 7 min.

  5. Doe de reepjes vlees weer in de wok of pan, schep alles goed om en voeg het komijnpoeder toe. Bak 5 min. en voeg het groen van de lente-uitjes toe. Roerbak nog ± 3 min.

  6. Haal de wok of pan van het vuur. Roer er 1 koffiel. sesamolie onder en serveer met de rijst.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.