Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Door het  magere karakter van het vlees, heeft het vaak ook een minder uitgesproken smaak. Daarom vinden wij het beter om het te combineren met lekkere kruiden en een passend sausje. 

Het is ook een erg traditioneel stuk vlees. Vandaar dat wij het deze keer ook combineren met een traditionele saus. Bearnaisesaus noemen ze ook wel de koning onder de sauzen. Het is een romige saus dat bijzonder goed past bij een heerlijk stuk vlees als ossenhaas.

Groenten Groenten Zeevruchten Zeevruchten

De klassieke definitie van nage is een bouillon die doorgaans wordt gebruikt om zeevruchten, vooral vis en schaaldieren, te pocheren. Traditioneel is nage een bouillon die op smaak wordt gebracht met groenten, witte wijn en kruiden.

Maar à la nage is ook de kooktechniek waarbij je iets zachtjes laat sudderen in een smaakvolle bouillon. Deze bouillon kan als lichte saus tegelijk met het hoofdgerecht worden geserveerd.