Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Fideuà

Omschrijving

Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de sjalotten fijn en plet de teentjes look.

  2. Pel de gamba’s en houd de pantsers aan de kant. Verwijder ook het darmkanaal.

  3. Zet een ruime (paella)pan met olijfolie op het vuur. Kleur er de gamba’s in en kruid met peper en zout.

  4. Snijd de inktvis in ringen.

  5. Haal de gamba’s uit de ruime pan en bak de pantsers aan in dezelfde pan met hete olie.

  6. Haal de pantsers uit de ruime pan en bak er vervolgens de reepjes inktvis in aan. Breng de inktvis op smaak met peper en zout.

  7. Haal de gekleurde inktvis uit de pan.

  8. Snijd de vis in hapklare stukken en bak ze kort aan in de ruime pan. Kruid de stukken vis met peper en zout.

  9. Haal de vis uit de pan. Stoof er de fijngesneden look en sjalot in aan. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en de dopjes saffraan.

  10. Voeg er de pasta aan toe en laat meebakken. Snijd enkele ansjovisfilets fijn en voeg ook toe, gevolgd door de tomatenpuree. Laat het geheel meebakken.

  11. Blus de inhoud van de pan met de witte wijn en laat het geheel inkoken.

  12. Doe de tomaten in de cutter en maal fijn tot een passata.

  13. Voeg de visfumet toe aan de ruime pan, gevolgd door de passata. Kook er de pasta in gaar.

  14. Voeg de inktvis opnieuw toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met peper, gerookt paprikapoeder, enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.

  15. Doe er de vis en de gamba’s opnieuw bij als de pasta nog ongeveer 5 minuten moet koken.

  16. Werk het gerecht af met enkele stukken citroen en peterselie.

Noot

dagelijksekost.een.be/gerechten/fideua

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.