Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gefrituurde Aubergine Met Agavesiroop

Omschrijving

Lekker met gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas), gebakken aardappeltjes en brood met aioli. Je kunt de gefrituurde aubergine ook als borrelhap serveren. 

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de aubergine in plakken van +/- 20 mm. Besprenkel ze met flink zout en laat ze ongeveer een 20 minuutjes  ‘zweten’. Was de aubergine daarna af en dep droog met keukenpapier.

  2. Haal de aubergine door de bloem, klop het losse bloem er van af en frituur de aubergine +/- 3 minuten in het frituurvet. Als ze goudbruin gekleurd zijn haal je ze uit het vet.

  3. Sprenkel de agavesiroop over de gefrituurde aubergine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.