Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegrilde gamba’s met geroosterde bloemkoolsalade

Ingrediënten :

Bereiding :

De Bloemkool:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.

  2. Meng de ketjap manis onder de sojasaus, donkerbruine suiker, het limoensap, lookpoeder, de five spice en cayennepeper.

  3. Maak een kruis met twee vellen aluminiumfolie. Leg er de bloemkool middenin en overgiet met een flinke scheut olijfolie. Lepel er de helft van de marinade over en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.

  4. Laat de bloemkool een uur roosteren op de barbecue.

De groentenvinaigrette:

  1. Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote mengkom.

  2. Schil een stukje gember en rasp het bij de lente-ui, gevolgd door de fijngesneden rode chilipeper, een geplet teentje look, de olijfolie, het limoensap en zout. Meng onder elkaar tot één vinaigrette.

  3. Lepel na 30 minuten de rest van de marinade over de bloemkool.

  4. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Overgiet de gamba’s met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout. Gril de zeevruchten vervolgens aan beide kanten op de barbecue.

  5. Leg de bloemkool op een serveerschaal. Leg er de gamba’s willekeurig rond.

  6. Snijd enkele blaadjes koriander fijn en meng ze onder de vinaigrette. Lepel de groentevinaigrette over de gamba’s om af te werken.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.