Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ossenhaas

Ossenhaas met Chrononsaus

Omschrijving

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Ingrediënten :

De Chrononsaus

Bereiding :

  1. Laat de gastrique inkoken tot ½ dl en steek door een vergiet.

  2. Smelt de boter op een middelmatig vuur. Verwijder de onzuiverheden en gebruik enkel de geklaarde boter.

  3. Klop de eidooiers en gastrique tot een dikke schuimende massa op een zacht vuur. Haal de pot van het vuur wanneer de bodem zichtbaar wordt. Roer er geleidelijk de heldere boter onder.

  4. Kruid met peper en zout en meng met fijngehakte dragon. Laat de saus nooit warmer worden dan 70°C.

  5. Bereid 2 dl bearnaisesaus en meng er tomatenpuree en geconcasseerde tomaten onder. De saus mag een lichte pikante smaak hebben.

  6. Bak het vlees naar smaak.  Nappeer de saus over het vlees of geef ze apart in een kommetje.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.