Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauwhaas omwenteld met Serrano op een carpaccio van tomaat met 2 kazen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de tomaten en snijd ze in flinterdunne schijfjes. Schik deze zorgvuldig op 4 borden. Kruid met peper van de molen en grof zeezout. Druppel er basilicumolie over en strooi er 1 tl gedroogde oregano over. Bedek de tomaatjes met dunne schijfjes mozzarella, laat een boord van 2 cm. van de tomaten zichtbaar.

  2. Versnijd de Parmezaan aas in snippers en maak 4 hoopjes op boterpapier. Strooi er weinig paneermeel over en bak deze krokant in een voorverwarmde oven van 180°C.

  3. Dep het kabeljauwhaasje droog en kruid met peper. Draai er voorzichtig een sneetje gedroogde ham rond, gebruik een prikker. Bak de vis langzaam gaar in olijfolie.

  4. Verwarm de borden in een hete oven zo lang tot de kaas gesmolten is, plaats de pakketjes vis in het midden. Versier het gerecht met een streepje balsamicosiroop, een takje basilicum en een krokantje van Parmezaankaas. Serveer met pasta of ciabatta.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.