Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kalfsniertjes met witloof en kroketjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis eerst de kalfsnieren volledig op. Haal het vette gedeelte eraf en snij alles wat wit is weg uit de binnenkant

  2. Kook de stronkjes witloof gaar in gezouten water en laat ze voldoende uitlekken. Rol ze op in een sneetje gerookt spek en bak ze mooi bruin in boter. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.

  3. Bak de niertjes kort en krachtig bruin langs de mooiste kant en kruid ze met peper en zout. Haal ze van de pan en gaar ze 8 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. (afhankelijk van de bakwijze en grootte). Giet het vet weg en bak een fijngesneden sjalotje aan in dezelfde pan. Blus met vleesbouillon en room en roer er een lepel mosterd door. Smaak af.

  4. Bak de kroketjes.

  5. Dresseer de niertjes op een warm bord en doe er saus over. Verdeel het witloof en geef er kroketjes bij

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.