Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip in polentakorstje met saffraan puree en curry-vinaigrette

Ingrediënten :

De Curry-vinaigrette

Bereiding :

  1. Maak eerst de puree : schil de aardappelen en pompoen in stukken en kook ze gaar in kippenbouillon. Pureer. Stoof de fijngesneden ui glazig aan in boter, doe er saffraan en room bij en roer de puree erdoor. Werk af met peper en zout en 1 eidooier.

  2. Bereid vervolgens de vinaigrette : meng de mayonaise met curry en chilipoeder en doe er een geconcasseerde tomaat en versneden munt bij. Maak het geheel vloeibaarder met koude ! vleesbouillon.

  3. Snijd de kippenfilets in 3 lange stukken, kruid ze en haal ze door bloem. Leg ze vervolgens in 2 losgeklopte eieren en draai ze door de polenta. Bak de kippenfilets goudbruin in boter.

  4. Kuis en meng de salade met ½ appel (in julienne gesneden) en roer er weinig vinaigrette door.

  5. Maak in het midden van een warm bord een torentje puree, verdeel er de filets op en leg daarop een toefje salade. Giet er vinaigrette over en strooi er een snuifje paprika over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.