Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Orloff van varkenshaas met tomaat, venkel en aardappel in de oven

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal het harde gedeelte uit de venkel en snij deze in stukken. Schil de aardappelen en maak er schijfjes van. Kook beide groenten 10 min. Giet af en verdeel ze in een ovenschaal. Voeg er 3 tomaten, telkens in 8 gesneden, aan toe. Kruid met basilicum, oregano en peper en zout. Wees zuinig met zout omwille van de kaas.

  2. Maak in de lengte van het haasje enkele inkepingen en vul die overvloedig met oude kaas. Wikkel het gevulde vlees in rauwe ham (gebruik eventueel een bindtouw). Bak het haasje lichtjes aan in boter.

  3. Leg het vlees bovenop de groenten in de ovenschaal en druppel er olijfolie over. Plaats 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Snij het vlees met een scherp mes in dunne plakjes en dien op met de groentjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.