Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gestoomde garnalenpakketjes

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snipper het bosje dragon

  2. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze en dep ze droog.

  3. Pel de knoflook en snij in plakjes.

  4. Pers de citroen uit en meng het sap met de olie en het knoflook.

  5. Kruid deze mengeling flink met kurkuma en peper en zout.

  6. Marineer de garnalen 1/2 uur in deze mengeling.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen 15 min. in gezouten water. Giet ze af en snij ze in staafjes

  2. Snij de courgette in staafjes en vermeng ze met de aardappelen en de dragonblaadjes.

  3. Verdeel het groentenmengsel over 4 vellen bakpapier.

  4. Leg er de garnalen bovenop en verdeel er de marinade over.

  5. Vouw de pakketjes dicht en stoom ze 20 min.

Afwerking

  1. Serveer met een stukje stokbrood.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.