Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Linzen met kruidige groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.

  3. Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  2. Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.

  3. Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.

  4. Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.

Afwerking:

  1. Serveer met een stukje brood en verse muntthee.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.