Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zure haringsalade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de haring in grove stukjes, de augurken in plakjes, de ui in ringen en de appel in blokjes. Besprenkel alles met enkele druppels citroensap.

  2. Doe de room, yoghurt, azijn, mierikswortel en olie samen en smaak af met peper en zout. Doe er de haringsalade bij en plaats de mengeling ongeveer 2 uren in de koelkast om de smaken te mengen.

  3. Dien op in kleine glaasjes en versier met een takje dille. Geef er een sneetje brood bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.