Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wortelsoep met jonagold en selderijolie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappel, wortelen en appelen en snijd die samen met de ui in een grove brunoise. Stoof alles aan in boter zonder te bruinen.

  2. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 30 min. koken

  3. Mix het geheel en breng op smaak met peper en zout en curry.

  4. Schil de selderij en snijd hem heel fijn. Mix dit in een keukenrobot samen met de arachideolie.

  5. Serveer de soep, besprenkel met de selderijolie en versier met een takje groen.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.