Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeeduivel met kerriemosselen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de mosselen gaar met tijm, laurier en witte wijn. Schud één tot twee keer op tot de mosselen open gaan. Giet ze af en bewaar het vocht. Haal de mosselen uit hun schelp en zet ze apart.

  2. Spoel de groenten en snijd ze in brunoise. Bak ze zachtjes gaar in olijfolie met 1 kl kerriepoeder en een snuifje saffraan. Voeg een takje tijm toe, doe het mosselvocht erbij en laat het vocht voor de helft inkoken.

  3. Meng 2 kl kerriepoeder met 1/2 kl zout en kruid hiermee de drooggedepte zeeduivelfilets. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat nog 4 min verder garen onder een deksel zonder vuur.

  4. Spoel de spinazie en verwijder harde stelen. Smelt de spinazie in een klontje boter en kruid met pezo en nootmuskaat.

  5. Giet de room bij de groenten en laat nog even sudderen samen met de mosselen en fijngehakt bieslook. Breng alles op smaak.

  6. Verdeel de uitgelekte spinazie over 4 warme borden en schep de groente mengeling erover. Snijd de zeeduivel in dikke plakken en schik die er op. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.