Zeeduivel met kerriemosselen

Zeeduivel met kerriemosselen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de mosselen gaar met tijm, laurier en witte wijn. Schud één tot twee keer op tot de mosselen open gaan. Giet ze af en bewaar het vocht. Haal de mosselen uit hun schelp en zet ze apart.

  2. Spoel de groenten en snijd ze in brunoise. Bak ze zachtjes gaar in olijfolie met 1 kl kerriepoeder en een snuifje saffraan. Voeg een takje tijm toe, doe het mosselvocht erbij en laat het vocht voor de helft inkoken.

  3. Meng 2 kl kerriepoeder met 1/2 kl zout en kruid hiermee de drooggedepte zeeduivelfilets. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat nog 4 min verder garen onder een deksel zonder vuur.

  4. Spoel de spinazie en verwijder harde stelen. Smelt de spinazie in een klontje boter en kruid met pezo en nootmuskaat.

  5. Giet de room bij de groenten en laat nog even sudderen samen met de mosselen en fijngehakt bieslook. Breng alles op smaak.

  6. Verdeel de uitgelekte spinazie over 4 warme borden en schep de groente mengeling erover. Snijd de zeeduivel in dikke plakken en schik die er op. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *