Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegrilde kabeljauw met aardappelsalade en looksaus

Ingrediënten :

De saus

Bereiding :

  1. Maak eerst de saus : doe peterselie, basilicum, kappertjes, look en augurken samen in een blender en mix ze met 2 el olijfolie. Voeg de mosterd en de witte wijnazijn toe. Doe er om te eindigen, voorzichtig de rest van de olijfolie bij en kruid met pezo.

  2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Stoof de fijngesneden sjalotten aan in olijfolie en voeg er de aardappelen bij. Plet ze zeer grof met een vork. Voeg er de kerstomaten (in 2 gesneden), peterselie, veldsla en zure room aan toe en smaak af met pezo.

  3. Kruid de kabeljauw en quadrilleer hem mooi bruin op een grillpan.

  4. Leg in het midden van een warm bord een lepel aardappelen en plaats daar de kabeljauw op. Giet de saus over de aardappelen. Serveer dit gerecht zeer warm omdat er een koude saus gebruikt wordt.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.