Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade met gerookte zalm, scampi’s, curry en ananas

Ingrediënten :

De curryvinaigrette

Bereiding :

  1. Ontdooi en pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en snij de scampi tot halfweg doormidden. Houd apart. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes.

  2. Maak de curryvinaigrette : meng de ingrediënten en maak de mayonaise lopend door er vleesbouillon bij te voegen.

  3. Dresseer de borden : plaats een dresseerring in het midden en vul deze met ananasblokjes, duw er de helft van de salade in en giet er 1 lepel vinaigrette op. Leg er een sneetje zalm op en de rest van de salade.   Verwijder voorzichtig de dresseerring.

  4. Bak de scampi's kort en krachtig in boter. Kruid ze voldoende met pezo en een snuifje curry.

De Afwerking

  1. Maak 4 gele puntjes met curryvinaigrette rond de salade en leg daar telkens een scampi op. Leg tussen elke scampi een schijfje aardbei. Werk de salade af met een grissinistokje, preischeuten en platte peterselie. Strooi een weinig paprikapoeder op het bord tesamen met wat sesamzaadjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.