Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Finettes in de wok met oesterzwammen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Scheur de oesterzwammen in reepjes.
    - Snij de tomaten in partjes.
    - Snipper de rucola redelijk fijn.

Bereiding :

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de reepjes oesterzwam gedurende 3 min.

  2. Voeg de partjes tomaat toe en roerbak nog 2 min.

  3. Haal de bereiding uit de wok. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de finettes aan alle kanten goed bruin. Voeg niet te veel vlees ineens toe, zodat het goed kan kleuren. Breng op smaak met enkele draaien van de Provençaalse molen.

  4. Meng de groenten weer onder het vlees. Besprenkel met de vloeibare bouillon of verkruimel 1/4 bouillonblokje. Voeg indien nodig een kopje water toe. Breng het geheel nog meer op smaak met Provençaalse kruiden en wat peper.

Afwerking :

  1. Bestrooi met snippers rucola en dien meteen op met verse tagliatelle.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.