Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeebaars met vel, aardappelpuree met olijven, frisse komkommer en kruidenpesto

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. . Schil en kook de aardappelen gaar. Laat ze nog even uitstomen en stamp ze fijn. Meng er de verwarmde melk en olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes en olijven in stukjes en voeg ze bij de puree.

  2. Laat de rode wijn, balsamico en suiker inkoken tot een siroop.

  3. Spoel de kruiden en kook ze zeer kort. Laat uitlekken en mix ze met olijfolie. Breng op smaak.

  4. Snijd de komkommer in zeer fijne plakjes en breng ze op smaak met peper en zout en enkele druppels witte wijnazijn

  5. Gebruik warme borden : trek enkele streepjes met de rodewijnreductie en de kruidenpesto. Verdeel de puree in het midden en schik daar enkele schijfjes komkommer op. Legt er de vis met de velkant naar boven op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.