Victoriabaars met eekhoorntjesbrood en kalfsjus

Victoriabaars met eekhoorntjesbrood en kalfsjus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij 3 sjalotten fijn en stoof ze aan in boter. Voeg de honing en de azijn toe en laat even meebakken. Blus met rode porto en kalf jus en laat alles samen reduceren of gebruik weinig bruine roux. Mix de saus en zeef. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze, snij ze in schijfjes van 1 cm. En bak ze mooi bruin in boter. Gebruik een anti-aanbak pan.

  3. Maak de preistengel proper en snijd deze in 4 gelijke stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water, laat afkoelen en draai er zorgvuldig een sneetje ham rond. Steek er als hulpmiddel een prikker door. Bak deze rolletjes kort aan in boter.

  4. Kruid de victoriabaars met peper en zout en bak deze mooi bruin in boter (gebruik een anti-aanbak pan).

  5. Snij het eekhoorntjesbrood in gelijke plakken, bak in olijfolie met een versnipperde sjalot en peterselie en kruid met peper en zout.

  6. Leg op een warm bord een mengeling van eekhoorntjesbrood en aardappelen. Schik daarop de gebakken vis en het rolletje prei met rauwe ham. Sprenkel de kalf jus rond de ingrediënten en versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *