Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensmignonette met gebakken zoetzure bloemkool en rijst

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook ze halfgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Kuis de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Maak een grove brunoise van de paprika en snijd de peper fijn (opgepast voor de ogen).

  2. Verhit in een pan olijfolie en stoof er de bloemkool in. Doe de lente-uitjes, paprika en peper erbij. Kruid met peper en zout en werk af met azijn en suiker. Houd apart.

  3. Stoof 3 fijngesneden sjalotten aan in olijfolie, zonder te bruinen en doe de rijst erbij. Giet er 4 dl water bij + 1 blokje kippenbouillon. De rijst is gaar wanneer het vocht opgenomen is.

  4. Kruid de mignonetten en bak ze bruin in weinig boter. Houd ze warm in de oven, blus de pan met 2 dl vleesbouillon en dik de saus met blanke roux. Verwarm de bloemkolen opnieuw in de saus en smaak ze af met peper en zout, azijn en suiker

  5. Dresseer de rijst in een ring, leg er een schep groenten bij en verdeel het vlees. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.