Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aardbeien met limoenmascarpone en kletskoppen

Ingrediënten :

De Kletskoppen

Bereiding :

De Aardbeien

  1. Snij zestes van de limoen in heel fijne julienne en kook ze 2x kort in water

  2. Pers de limoen en meng naar eigen smaak de mascarpone met het sap van de limoen. Voeg de zestes en eventueel wat honing toe.

  3. Was de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes en snij de grote exemplaren in 2. Overgiet met een scheutje rum en bestrooi met fijne suiker. Meng met fijngesneden muntblaadjes.

  4. Verdeel de aardbeien over 4 borden en schep er een lepel limoenmascarpone over. Serveer het gerecht zéér koel

De Kletskoppen

  1. Meng de ingrediënten en voeg er water als laatste bij. Kneed alles goed.

  2. Laat 2 uren rusten en draai er 4 tot 6 bolletjes van.

  3. Bak ze 15 min. op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.  Leg ze niet te dicht bij elkaar

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.