Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zalmburger met mangosalade

Ingrediënten :

De Salade

Bereiding :

  1. Snijd de zalm in stukken en hak deze fijn met look en de helft van de rode ui. Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe. Meng alles onder elkaar en breng op smaak met peper en zout. Doe er enkele druppels olijfolie bij.

  2. Verdeel het mengsel in gelijke porties en bak de zalmburgers 4 min. langs beide kanten in olijfolie.  Gebruik een anti-aanbak-pan.

  3. Maak de salade : snijd de mango, ui en rode peper (ontdaan van zaadjes) in grove brunoise en meng er de overige ingrediënten onder.

  4. Verdeel de salade over 4 borden en leg er de warme zalmburger bij. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.