Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zalm met basilicum en Parmezaan kaas

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de basilicum fijn met een scherp mes. Meng de zachte boter met de geraspte Parmezaan kaas, basilicum, een snuifje tijm, paprikapoeder, cayenne en peper en zout.

  2. Schik de zalm in een ovenschotel en strijk de vis in met een laag van de botermengeling. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel die tussen de vis. Giet er witte wijn en olijfolie over en dek af met aluminiumfolie.

  3. Plaats de schotel 15 min. in een voorverwarmde oven van 200C.

  4. Kook de pasta gaar in gezouten water, giet af en roer er weinig olijfolie door. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rucola met de pasta en leg dit meteen in het midden van een warm bord. Plaats er een stukje zalm bovenop en giet er saus en tomaten over.

  6. Werk af met een blaadje rucola of spinazie.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.