Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zalm-pastacocktail

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Roer er zure room, tomatenblokjes en bieslook door. Breng op smaak met pezo en verse oregano.

  2. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en meng die met fijngehakte dille en enkele druppels citroensap.

  3. Leg in een coupe of diep schaaltje grofgesneden salade. Verdeel daarboven de pastamengeling en werk af met gerookte zalm. Versier met een takje dille en een citroenpartje.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.