Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wortelsoep met sinaasappel en gember

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil en snijd de wortelen in plakjes, snijd de ui in ringen en rasp 1 stukje gember. Fruit de ui gedurende 5 min. in olijfolie. Voeg de wortelen, look en gember aan toe en laat alles 10 min. stoven op een laag vuur met een deksel erop. Roer af en toe om.

  2. Maak fijne zestes van de schil van een ½ sinaasappel en pers ze allebei uit. Doe dit samen met kippenbouillon bij de wortelen. Kooktijd : 25 min.

  3. Schil het tweede stukje gember en snij er dunne plakjes van. Bak de plakjes in hete olijfolie mooi bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Mix de soep en breng ze op smaak met honing, peper en zout en enkele druppels limoensap.

  5. Serveer de soep in warme borden. Maak met de honing, room en olijfolie fijne streepjes in de soep. Leg er enkele schijfjes gember en enkele blaadjes platte peterselie in. Geef er stokbrood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.