Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Winterslaatje van gekarameliseerde pastinaak, blauwe kaas, peer en Kwarteleitjes

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Kook de kwarteleitjes 4 min., koel ze snel af en pel ze voorzichtig. Snijd ze doormidden. Was de salades en dep ze droog. Snijd de blauwe kaas in kleinere stukjes. Spoel de peren en snijd ze in flinterdunne reepjes.

  2. Bereid de vinaigrette door alles te mengen en voldoende af te smaken.

  3. Schil de pastinaken en snijd ze in lange repen van ½ cm. dik. Bak de reepjes in weinig olie tot ze mooi goudbruin kleuren en voeg er vervolgens de honing aan toe. Laat even carameliseren en kruid met peper en zout.

  4. Meng de veldsla, rucola en spinazie met de peer, blauwe kaas en de vinaigrette en verdeel dit over de borden. Schik er de pastinaak en de kwarteleitjes bij en strooi er lichtjes paprikapoeder over.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.