Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zachte Oosterse tomatensoep

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt de boter in een kookpot en voeg vervolgens de bloem toe. Laat even bakken terwijl u blijft roeren.

  2. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de banaan (in schijfjes gesneden) en laat 1 min. goed doorwarmen.

  3. Voeg de bouillon en het kerriepoeder toe, dek af en laat gedurende 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  4. Mix de soep fijn, leng eventueel aan met wat water en breng op smaak met peper.

  5. Breng tot net tegen het kookpunt en werk af met de room en de fijngehakte peterselie (niet meer laten koken).

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.