Kippenfilet met schorseneren op grootmoeders wijze

Kippenfilet met schorseneren op grootmoeders wijze

Ingrediënten :

De Kippenfilets

De schorseneren

Bereiding :

Bereiding

  1. Laat in een kookpan 1 el boter smelten en doe er de sjalot-ringen en de spekblokjes in. Laat gedurende 1 min. bakken (het spek mag niet te krokant worden).

  2. Voeg de diepgevroren schorseneren toe en leng aan met 1,5 dl water. Roer goed om. Kruid met mosterd, peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook, dek af en laat gedurende 15 min. heel zachtjes sudderen zodat het vocht niet te veel verdampt.

  3. Smelt ondertussen 2 eetlepels boter in een braadpan. Bak de kippenfilets langs beide kanten bruin en strooi er de tijm over. Zet het vuur zachter en laat 5 à 10 min. gaar bakken. Kruid met peper en zout. Neem de kippenfilets uit de pan en hou warm.

  4. Maak de braadresten los met 1,5 dl water. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder voor donkere sausen tot een lichtgebonden saus.

De Afwerking

  1. Dien op met natuuraardappelen.

Tip:

  1. Vervang de kippenfilets door zalmsteaks:
    Versnijd de zalmsteaks niet en volg de bereiding stap voor stap tot en met punt 3. Maak de braadresten los met 1,5 dl visfond en zeef eventueel. Voeg 1 blokje kervel (diepvries, Ringis) toe, breng aan de kook en bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *