Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stamppot van prei en garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Verwijder het groen van de prei.

  2. Snij het prei-wit in stukjes van 1/2 cm en snij enkele reepjes groen in lange sliertjes.

  3. Snij de aardappelen in stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de uit fijn.

Bereiding:

  1. Verhit 2 el margarine in een kookpan. Voeg de ui en het prei-wit toe en laat even stoven.

  2. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk.

  3. Breng aan de kook en laat gedurende 25 min. gaar worden op een zacht vuur.

  4. Pureer de aardappelen. Voeg nog 1 el margarine toe en kruid naar smaak met peper en zout en nootmuskaat.

  5. Frituur de groene preislierten in de frituurpan op 175° C gedurende 2 min. Laat uitlekken en bestrooi met een snuifje zout.

Afwerking

  1. Maak met 2 el bolletjes van de stamppot en leg 3 bolletjes op het bord.

  2. Bestrooi met verse garnalen en garneer met de gefrituurde preislierten.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.