Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi’s en runderreepjes in de wok

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Pers het teentje knoflook, snipper het rode pepertje fijn en rasp de verse gember.

  2. Hak de koriander grof.

  3. Meng het knoflook, het rode pepertje en de gember met de sojasaus en 2 eetl. oosterse bakolie.

  4. Doe de diepgevroren runderreepjes bij het mengsel en laat gedurende 30 min. marineren.

  5. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad, die bitter smaakt).

Bereiding

  1. Kook de rijstnoedels gedurende 3 min. in licht gezouten water.

  2. Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min bakken.

  3. Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetlepels. oosterse bakolie toe en roerbak de wok-groenten gedurende 3 min. Overgiet met 2 dl groentebouillon en laat 10 min. verder gaar worden.

  4. Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.

Afwerking

  1. Verdeel de wokmengeling over de borden. 

  2. Bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.