Scampi’s en runderreepjes in de wok
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Pers het teentje knoflook, snipper het rode pepertje fijn en rasp de verse gember.
-
Hak de koriander grof.
-
Meng het knoflook, het rode pepertje en de gember met de sojasaus en 2 eetl. oosterse bakolie.
-
Doe de diepgevroren runderreepjes bij het mengsel en laat gedurende 30 min. marineren.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad, die bitter smaakt).
Bereiding
-
Kook de rijstnoedels gedurende 3 min. in licht gezouten water.
-
Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min bakken.
-
Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetlepels. oosterse bakolie toe en roerbak de wok-groenten gedurende 3 min. Overgiet met 2 dl groentebouillon en laat 10 min. verder gaar worden.
-
Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.
Afwerking
-
Verdeel de wokmengeling over de borden.
-
Bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.