Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta met gamba’s en pesto

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 en kook ze gaar in lichtgezouten water gedurende 8 min.

  2. Snij de tapastomaten middendoor.

  3. Snipper de uit fijn.

  4. Snij de parmaham in reepjes.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in 4 l. lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Verhit 3 el olijfolie en bak de bevroren gamba's gedurende ca. 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper en peper en zout.

  3. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de room en de pesto toe.

  4. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder en voeg de groenten toe.

Afwerking

  1. Verdeel de pasta over de borden, giet er de saus over.

  2. Leg op elk bord dezelfde hoeveelheid gamba's.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.