Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofvlees op oude wijze

Ingrediënten :

Bereiding :

De dag voordien

  1. Laat in een ruime kookpan de boter smelten en bak het (diepgevroren) stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  2. Giet er dan de bouillon en de pastis bij. Voeg ook de in blokjes gesneden peperkoek toe en roer goed zodat de peperkoek smelt.

  3. Doe er de uitgelekte witte bonen bij, breng aan de kook en laat afgedekte gedurende 2 uur op een zacht vuurtje sudderen.

  4. Voeg daarna de uitgelekte schorseneren toe en roer om. Bewaar koel.

De dag zelf

  1. 1) Verwarm de stoofschotel op een zacht vuurtje.

    2) Bind, indien nodig, met instantsausbinder.

Afwerking

  1. Dien op met natuuraardappelen of tagliatelle.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.