Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Visburgers

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de aardappelen en pureer ze.

  2. Breng ondertussen water aan de kook met de laurier en de peperkorrels. Leg er de vis in en laat 5 minuten garen. Laat uitlekken, verwijder vel en graten.

  3. Verkruimel de vis en vermeng met de aardappelen en de peterselie. Kruid met peper en zout. Vorm 12 visburgers.

  4. Klop de eieren los. Haal de burgers eerst door ei en dan door paneermeel. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verhit de olie en bak de visburgers goudbruin (± 4 minuten aan elke kant).

Tip

  1. Lekker met een gemengde salade of een ratatouille van tomaten, paprika, ui en stoofselder.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.