Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wortelmousse met avocado en gerookte eendenborst

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de avocado’s in twee, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Mix dit met citroensap en roer er halfstijf geklopte room door. Breng op smaak met peper en zout en cayenne.

  2. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Fruit het fijngesneden sjalotje aan in olijfolie en stoof de wortelen eventjes mee. Bevochtig met sinaasappelsap en kippenbouillon. Giet, wanneer ze gaar zijn, het vocht af en mix of pureer het geheel. Breng op smaak met gember en peper en zout. Laat afkoelen.

  3. Houd enkele plakjes eendenborst voor de afwerking. Snijd de rest in stukjes en meng ze door de avocadomousse.

  4. Wrijf de rand van een glas in met boter en duw deze in sesamzaadjes. Lepel de mousse in het glas. Doe daarboven een laagje wortelmousse en garneer met reepjes eendenborst en een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.