Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Belgische asperges met rauwe ham, King krab en dragonboter

Ingrediënten :

De Asperges en de Krab

De Dragonboter

De Quenelle van rauwe Ham

Bereiding :

  1. Kuis de asperges en kook ze beetgaar in voldoende water gekruid met zout en een snuifje peper.

  2. Maak de dragonboter : meng alle ingrediënten stevig door elkaar, smaak af en rol deze voorzichtig op in aluminiumfolie. Laat opstijven in de koelkast.

  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak er puree van en meng er zeer fijngesneden rauwe ham door. Breng op smaak met olijfolie, parmezaankaas en peper.

  4. Snijd de krabbepoten over gans de lengte in 2 en schik ze in een ovenschaal. Verwijder de aluminiumfolie van de boter en snijd deze in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de opengesneden krabbepoten. Plaats de ovenschaal gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Neem 4 warme borden. Trek er enkele streepjes balsamicosiroop op. Verdeel de uitgelekte asperges, schik ze naast elkaar. Leg op de asperges een mooie quenelle puree en plaats daartegen een krabbepoot. Giet er weinig dragonboter over en werk af met een takje platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.