Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Blinde vink van zalm met waterkers en gefrituurde prei

Ingrediënten :

Bereiding :

De Visfarce

  1. Maak de witte vis proper en snijd in kleinere stukken.

  2. Maal, met behulp van de keukenmixer, de stukjes fijn en doe er één voor één de eiwitten bij.

  3. Kruid voldoende met peper en zout en cayenne. Klop de room stijf en spatel die onder de mengeling.
    --->Het is belangrijk dat alle ingrediënten koud blijven; het eiwit verliest namelijk zijn luchtig en bindend effect bij te warme temperatuur.

De zalmbereiding

  1. Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze open op plastiekfolie, kruid met peper en zout. Leg een portie vismousse in het midden en rol de zalm voorzichtig op. Sluit de plastiekfolie. Kook de rolletjes gedurende 10 min. gaar in een stoompot.

  2. Laat visfumet en room inkoken met een scheutje Noilly Prat. Gebruik eventueel blanke roux om te saus te dikken

  3. Spoel en mix de waterkers fijn. Doe de waterkers pas aan het einde van de voorbereidingen bij de roomsaus om een frisse groene kleur te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de preistengel in flinterdunne julienne, spoel ze en dep ze goed droog. Frituur de prei in vet van 170°C. tot ze mooi bruin wordt (wees voorzichtig met opspattend vet). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  5. Maak een spiegel saus in het midden van een warm bord en leg daar een blinde vink op. Werk af met gefrituurde prei.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.