Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bouillon van verse kruiden met petits-gris de Namur

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Hak de sjalotten fijn. Snijd de prei, rode paprika en oesterzwammen in fijne julienne

  2. Fruit de sjalotten met de sojascheuten, rode paprika en oesterzwammen in olijfolie. Doe er om te eindigen prei bij. Bevochtig met het vocht van de slakjes en 7,5 dl kippenbouillon. Laat 10 min. koken en kruid met peper en zout.

  3. Maak 90 g boter fijn met de keukenmixer. Doe er de verse kruiden bij alsook knoflook en enkele druppels citroensap. Kruid voldoende met peper en zout. Mix nogmaals tot een gladde massa.

  4. Bak de slakjes kort in de rest van de boter en kruid ze met peper en zout.

  5. Verdeel de slakjes over 4 warme soepborden. Verdeel de groenten en bouillon over de slakjes en werk af met een quenelle kruidenboter.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.