Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Carpaccio van kabeljauw met gebakken witloof en spekjes, grijze garnalen en citroenboter

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwijder de graten van de kabeljauw en rol de vis stevig op in plastiekfolie en plaats deze ongeveer 30 min. in het vriesvak.

  2. Verwijder de folie en snijd de kabeljauw met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Schik de plakjes onmiddellijk op 4 borden. Kruid lichtjes met zeezout en peper van de molen.

  3. Snijd het witloof fijn en bak het aan in de helft van de boter met de spekblokjes. Kruid met peper en nootmuskaat en houd apart. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg er citroensap aan toe.

  4. Verdeel het witloof en spek over de kabeljauw, strooi er de garnalen over en druppel de citroenboter erover.

  5. Werk af met enkele takjes dille en dien op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.