Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde pladijs met prei, ansjovis en champignons

Ingrediënten :

Bereiding :

Video
Uit Aan

  1. Doe de witte wijn, de azijn en de sjalot samen in een steelpannetje. Laat inkoken gedurende een vijftal minuutjes en passeer vervolgens door een zeef.  

  2. Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Stoof er de prei en champignons in aan. Kruid met peper en zout. Voeg nog citroensap, ansjovis en broodkruim toe. Laat afkoelen.

  3. Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Beleg ze met de duxelles van champignons en prei en plooi dubbel. Leg ze in een beboterde ovenschaal en bedek ze met een laagje boterpapier. Plaats de vissen in de oven gedurende 7 minuten op 200°C.

  4. Doe de gepasseerde saus terug in een steelpannetje en voeg er er twee flinke eetlepels boter en even veel zure room aan toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met een snuifje zout.

  5. Bak de resterende champignons in hun geheel in een klontje boter onder deksel.

De Afwerking

  1. Haal de vis uit de oven en schep op een bord. Lepel er wat saus over en serveer met de gebakken champignons.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.