Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wittekool met chorizo en puree

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal de buitenste bladeren van de kool en snij 'm in vieren. Verwijder de harde kern en snij de kool in reepjes.

  2. Verhit wat boter in een ruime pan en roerbak er de kool 3 minuten in, samen met de sjalot

  3. Kneus de peperbolletjes en het pepertje tussen twee lepels. Doe ze met de jeneverbessen en de laurier bij de kool

  4. Overgiet met de azijn en witte wijn, kruid met zout en giet er de bouillon bij. Laat onder deksel ongeveer een halfuur garen.

  5. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, stamp ze fijn met een pureestamper en maak aan met de melk en een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Snij de chorizo in blokjes en bak ze in een pan met wat boter krokant. Roer ze door de wittekool en breng op smaak met peper en zout. Werk af met een takje tijm.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.