Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Orloffgebraad met witloofsalade en kroketjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vlees open tot een grote lap en beleg met de plakjes ham en kaas. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.

  2. Verhit olijfolie in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg het gebraad erin. Verdeel er enkele vlokjes boter over. Schuif het 45 minuten in de oven. Lepel er regelmatig de braadjus over.

  3. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit in olijfolie. Voeg de champignons toe en schep goed om. Blus met de witte wijn. Laat de alcohol opkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  4. Spoel het witloof, verwijder de bittere kern en snij in reepjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in flinterdunne partjes. Schep de appel, het witloof, de yoghurt en het citroensap in een kom en hussel goed door elkaar. Kruid met peper.

  5. Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak telkens een portie kroketjes goudbruin.

  6. Neem het vlees uit de oven en snij in plakken. Serveer met de witloofsalade, een lepel van de champignonroomsaus en enkele kroketjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.