Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeebarbeel met saffraanpuree

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze, met de saffraandraadjes, gaar in licht gezouten water.

  2. Pel en hak de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en meng ze met de knoflook, koriander, groene kruiden en 4 el olijfolie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. Bak de vis in olie, eerst 2 à 3 minuten op de velkant, dan 2 à 3 minuten op de andere kant. Kruid met peper en zout.

  4. Giet de aardappelen af, laat even uitdampen en plet ze tot een grove puree. Verdeel over de borden. Leg er een stukje vis op en lepel er de tomatensalsa over.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.