Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Witte chocolademousse met karamelperen en krokant deegstaafje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ zonder te roeren. Roer er 1 geweekt gelatineblaadje door. Klop 2 eidooiers met amaretto tot schuim en roer dit mengsel door de chocolade. Klop 1 dl room half stijf en meng die door de afgekoelde chocolade. Spatel er 3 stijfgeklopt eiwitten door en laat alles opstijven in de koelkast.

  2. Schil de peren en snij er het voetje af zodat ze niet omvallen, kook ze gaar in water (tot ze net onder staan) met 2 el suiker en ½ zakje vanillesuiker (+/- 20 min.).

  3. Snijd 4 lange repen (1cm.) bladerdeeg af, strijk er eigeel over en strooi er voldoende suiker op. Bak deze, gedraaid in een spiraal, 15 min. af op boterpapier in een voorverwarmde oven van 170°C.

  4. Schep de gare peren uit het kookvocht en doe er 100 g suiker bij. Laat inkoken tot siroop. Duw de onderkant van de peer in de siroop en dan in de amandelpoeder. Laat de siroop verder inkoken tot die lichtbruin en dikker wordt. Giet snel een koffielepel stroop over de peer.

  5. Draai 2 quenellen chocolademousse en zet er een peertje (koud of warm) naast. Strooi er witte chocoladeschilfers over en zet er een krokant bladerdeegje tegen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.