Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Witloof en geitenkaaspakketje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal de bittere kern uit het witloof en snijd het in ringen. Bak het kort aan in wat olijfolie en breng op smaak met pezo.

  2. Leg het filodeeg open op het aanrecht. Snijd 16 vierkanten van 10 op 10 cm. Leg ze per 4 mooi op elkaar en strijk ze tussen elk laagje in met gesmolten boter.

  3. Neem 4 ovenvaste schaaltjes en wrijf ze in met boter. Druk het filodeeg aan in de vormen en laat de blaadjes los komen om een mooie bloem te bekomen.

  4. Verdeel het witloof over de vormen en schik er telkens 2 plakjes geitenkaas op. Druppel wat honing erover en kruid met peper en zout.

  5. Zet de filodeegjes op boterpapier gedurende 8 à 10 min. in een voorverwarmde oven van 190° C.

  6. Schik de pakketjes op de borden en trek streepjes met honing en balsamico. Strooi er fijngesnipperde rozemarijnblaadjes over.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.